А розпочався захід з костюмованого "параду кулінарів" на Центральній площі міста. Тут вишикувалися представники більше 30 черкаських ресторанів та кафе, 6 супермаркетів та 6 підприємств харчової промисловості.
Спустившись у Долину троянд, можна було побачити величезні столи, які просто ломилися від найрізноманітніших ковбасок, котлеток, відбивних, паштетів, вареників, плову, салатів, тістечок, котрі не лише апетитно пахли, а й мали вигляд справжніх мистецьких шедеврів. Соковитими кавунами та щойно звареними качанами молодої кукурудзи черкащан пригощала мерія міста.
Черги відвідувачі займали, напевно, ще до початку фестивалю. Особливо багато черкащан рвалося скуштувати приготовані на барбекю та грилі усілякі "добреники" з м’яса, птиці, риби, овочів та фруктів. Малеча ж штурмувала палатки з різноманітними видами морозива та солодкими десертами. На фестивалі проходили майстер-класи з виготовлення чіпсів, готувати навчали й дітей. А сам фестиваль можна було "внюхати" за декілька кварталів, пахло неначе на весіллі.
Під час "свята живота" також було визначено найкращу презентацію закладу ("Черкасихліб", "Гранд Маркет"), найкращий стіл достатку (готельно-ресторанний комплекс "Апельсин"), найкращу презентацію приготування страви (сектор барбекю "Тарас Бульба"). Приз глядацьких симпатій отримав ресторан грузинської кухні "Арагві" у найпрестижнішій номінації гран-прі "Черкаська смакота" перемогу отримав ресторан "Государь".
– Усі кулінарні страви ми оцінювали за смаком, запахом, зовнішнім виглядом, подачею та презентацією, – зазначив голова журі та перший заступник міського голови Черкас Микола Шкарабура.
За словами мера міста Сергія Одарича, завдяки "смачному" фестивалю мерія намагається підвищити рейтинг і престиж ресторанних закладів міста, "щоб у кожній черкаській родині з’явилась традиція відвідувати те чи інше кафе або ресторан". Закінчилася ж кулінарна феєрія танцями, піснями, народним гулянням та 15-хвилинним феєрверком.